13 Mart 2014 Perşembe

Film Gecesi Yapmanın Püf Noktaları

Ben bu gece film izleyeceğim diyenler, üst üste 5 film bana birşey yapmaz diyenler. Bu yazımız tam size göre
Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin uzun versiyonlarını üst üste izlediğiniz oldu mu hiç. Buna benzer filmleri farklı zamanlarda izleyemezsiniz. Bir “Baba” serisini üst üste izlemeniz daha makbuldür. Bu filmler birbirlerine o kadar uyumlu ki ayrı ayrı izlendiğinde aynı tadı vermezler.

İşte bizimle aynı fikirde olan ve bu film maratonuna girmeyi kabul eden arkadaşlar için 10 tavsiye.
 

1.       İşinizin olmadığı bir gün seçin. Ne okul, ne toplantılar ne de herhangi bir olay. Çok acil bir işiniz varsa erken kalkıp bunu halledin ve gün içinde uğraşacak bir şey kalmasın. Ayrıca ertesi günün de boş olması gerekiyor çünkü maraton biraz uzun sürebilir


2.       Yemek film maratonu için önemlidir. Bu yüzden film gününden önce stoğunuzu doldurun. Eğer eksiklik olursa maraton yarıda kalırsa geri dönüşü pek mümkün olmaz. He bir de en sevdiğiniz pizzanın numarası elinizin altında olsun. Pizzasız film keyfi olmaz


3.       Filmi izleyeceğiniz yer rahat olsun. Malum günün geri kalanı orada geçecek. Yatak veya ayak destekli koltukları öneririm. Çünkü 11.5 saat aynı yerde olacaksınız tabi eziklik yapıp kısa versiyonu izlemezseniz.


4.       Başkalarının olmasını istiyor musunuz? Bu sık ne izlediğinize bağlı. Bizce film geceleri arkadaşlarla ve biraz alkolle daha eğlenceli hale gelir. Ama bazı filmler tek izlenmeli. Favori filmlerinizi veya geyik muhabbetinin modunuzu bozacağını düşündüğünüz filmleri tek izlemeniz gerekir.


5.       Sınırlarınızı bilin. Bazı insanlar için 10 saat oturup aynı noktaya bakmak sıkıntı oluşturmazken bazıları için aynı şey söylenemez. Siz hangi tarafta olduğunuzu öğrenin önce.


6.       Film maratonlarını çok sık yapmayın. Hem aynı filmi hem de maraton etkinliğini abartmayın. Hem sağlığınız hem de sosyal hayatınız açısından pek olumlu sonuçları olmayabilir. Aynı filmi de sürekli izlemeniz o filmin büyüsünü yitirmesine neden olacaktır.


7.       Kahveyi dayayın bol bol. Yatakta rahatça uzanıp ta uykuya dalmanız kadar doğal bir şey yok. İşte bu durumlarda çay, kahve veya enerji içecekleriyle ayakta kalın.


8.       Emin olun iyi hissetmeyeceksiniz. Gözlerinizin sürekli ekranda olacağını ve üzerinizde pizza kırıntıları olacağını ve sadece bir iki kere o da çay veya tuvalet ihtiyacı için ayağa kalkacağınızı hesaba katarsanız, sonuçta pek dinç kalacağınız söylenemez. Ama bu alacağınız hazzın bir diyeti olarak görülmeli.


9.       Telefonları kapatın. Bir film gecesini, arkadaşınızın aramasından daha çok bozabilecek bir şey yoktur. Bazen öyle saçma muhabbetler çıkabilir ki ne film kalır ne de arkadaşlığınız. Emin olun biliyoruz böyle vakalar


10.   Kesinlikle tembel bir adam olmanız gerekiyor. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin uzun versiyonlarını üst üste izlediğiniz oldu mu hiç. Buna benzer filmleri farklı zamanlarda izleyemezsiniz. Bir “Baba” serisini üst üste izlemeniz daha makbuldür. Bu filmler birbirlerine o kadar uyumlu ki ayrı ayrı izlendiğinde aynı tadı vermezler.

Çeviri: Filmdizin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder